مقالات

تفاوت کپسول‌های آلومینیومی و فولادی چیست؟

کاربرد گسترده کپسول‌های گاز در مراکز صنعتی و غیرصنعتی باعث شده است تا این محصول به یکی از تجهیزات پراستفاده تبدیل گردد. سیلندرهای گاز نقش مهمی در ذخیره‌سازی انواع مختلف گازها و انتقال آن‌ها ایفا می‌کنند. این تجهیز از مواد مختلفی ساخته می‌شود، که نوع آلومینیومی و فولادی از مهم‌ترین و شناخته‌شده‌ترین آن‌ها می‌باشند. “بنیان گاز” سابقه طولانی در زمینه واردات و فروش کپسول‌های آلومینیومی و فولادی داشته، که محصولات این شرکت مطابق با استانداردهای روز دنیا تولید شده و از کیفیت منحصربه‌فرد و هزینه مناسب برخوردار هستند.

تفاوت کپسول فولادی و آلومینیومی در چیست؟

کپسول‌های فولادی و آلومینیومی را می‌توان از نظر وزن، هزینه، خوردگی و چکش‌خواری (انعطاف‌پذیری) مورد مقایسه قرار داد.

وزن

آلومینیوم فلزی بسیار سبک بوده، که وزن آن تقریباً 33% وزن فولاد است. نسبت استحکام به وزن خوب از دیگر ویژگی‌های منحصربه‌فرد این فلز است. در مقابل، استیل یک ماده چگال بوده و دانسیته آن برابر با kg/m3 7800 است.

قیمت

فلز آلومینیوم جزء گران‌ترین فلزات موجود در بازار به شمار نمی‌آید، اما هزینه آن به دلیل افزایش قیمت مواد اولیه روند صعودی به خود گرفته است. از سوی دیگر، فولاد به نسبت آلومینیوم قیمت ارزان‌تری دارد.

مقاومت در برابر خوردگی

آلومینیوم ذاتاً در برابر خوردگی مقاوم است. قطعات آلومینیومی در محیط‌هایی با رطوبت بالا و حتی در محیط‌های آبی (نظیر دریا) بادوام و قابل اعتماد هستند و نیازی به فرآیندهای اضافی جهت مقاوم ماندن در برابر خوردگی ندارند. این موضوع باعث شده است تا فرآیند تولید این فلز آسان گردد و از خراشیدگی یا فرسودگی با گذشت زمان در امان بماند. دلیل مقاومت فوق‌العاده آلومینیوم در برابر خوردگی، تولید یک لایه سطحی به نام اکسید آلومینیوم روی فلز است، که خاصیت ضدخوردگی داشته و فلز را در مقابل این مشکل محافظت می‌کند.
فولاد در مقابل فاقد توانایی تولید لایه سطحی ضدخوردگی است. با این حال، این فلز را با رنگ یا سایر روش‌ها پوشش می‌دهند، تا آن را در برابر این مشکل حفظ کند. برخی از آلیاژهای فولادی نظیر فولاد ضدزنگ به طور ویژه برای مقاومت در برابر خوردگی ساخته شده‌اند.

خاصیت چکش‌خواری

آلومینیوم بسیار چکش‌خوار بوده و کاربرد آسانی دارد. خاصیت ارتجاعی بالای آن باعث شده است تا تولیدکنندگان بتوانند با استفاده از این فلز ساختارهای یکپارچه و پیچیده بدون شکستن فلز ایجاد کنند. این ویژگی هم‌چنین آلومینیوم را به گزینه‌ای ایده‌آل برای شکل‌دهی به روش اسپینینگ (Spinning) تبدیل کرده است.
فولاد از نظر انعطاف‌پذیری سخت‌تر از آلومینیوم است. این موضوع باعث شده است تا برای تولید محصولات برپایه این فلز به نیرو و قدرت بیشتری نیاز باشد. محصولات فولادی درمقایسه با آلومینیومی قوی‌تر و سخت‌تر بوده و مقاومت بیشتری در برابر تغییر شکل از خود نشان می‌دهند.

انواع کپسول فولادی و آلومینیومی

مشخصات سیلندرهای آلومینیومی و هم‌چنین مشخصات سیلندرهای فولادی در جدول زیر آمده است. مقادیر بیان شده در جدول به صورت تقریبی می‌باشند. 

انواع مختلف کپسول هاکپسول فولادیکپسول آلومینیومی
کپسول گاز 2 لیتریطول 30 سانتی‌متر
قطر 10/5 سانتی‌متر
وزن 3/5 کیلوگرم
طول 35 سانتی‌متر
قطر 11 سانتی‌متر
وزن 2/16 کیلوگرم
کپسول گاز 5 لیتریطول 45 سانتی‌متر
قطر 13 سانتی‌متر
وزن 7/9 کیلوگرم
طول 51/5 سانتی‌متر
قطر 14 سانتی‌متر
وزن 5/2 کیلوگرم
کپسول گاز 10 لیتریطول 84 سانتی‌متر
قطر 14 سانتی‌متر
وزن 14 کیلوگرم
طول 77 سانتی‌متر
قطر 17 سانتی‌متر
وزن 9/94 کیلوگرم
کپسول گاز 20 لیتریطول 81 سانتی‌متر
قطر 22/5 سانتی‌متر
وزن 29 کیلوگرم
طول 100 سانتی‌متر
قطر 21/3 سانتی‌متر
وزن 29 کیلوگرم
کپسول گاز 40 لیتریطول 117 سانتی‌متر
فشار تست 250 تا 300 بار
فشار کاری 150 تا 200 بار
کپسول گاز 50 لیتری

کپسول (سیلندر) فولادی و آلومینیومی چیست؟

کپسول از جنس فولاد یکی از تجهیزات پراستفاده جهت نگهداری و انتقال گاز با فشار زیاد می‌باشد. این محصول در حجم‌های مختلفی تولید می‌شود، که هریک ویژگی‌های مخصوص به خود را دارد. سیلندر فولادی در مقایسه با آلومینیومی از هزینه کمتری برخوردار است. کپسول به دو صورت بدون درز (یکپارچه) و درزدار (جوشی) موجود است، که نوع یکپارچه استحکام بیشتری نسبت به نمونه دیگر دارد. کپسول‌های آلومینیومی همانند دیگر انواع کپسول‌ها مخزنی برای نگه‌داری گازهای صنعتی، آزمایشگاهی و طبی می‌باشند.

موارد مصرف سیلندر فولادی و آلومینیومی

قیمت مقرون به صرفه و هم‌چنین مقاومت بیشتر کپسول‌ فولادی در مقایسه با هم‌نوع خود از جنس آلومینیوم باعث شده است تا این محصول مصارف گسترده‌ای داشته باشد، که از جمله آن‌ها می‌توان به کاربردهای پزشکی (بیمارستان‌ها و مراکز درمانی مختلف)، صنعتی (پالایشگاه، پتروشیمی، داروسازی و صنایع غذایی) و آزمایشگاهی (مراکز دانشگاهی و تحقیقاتی) اشاره کرد. از جمله موارد مصرف سیلندرهای آلومینیومی می‌توان به صنایع غذایی و نوشیدنی، غواصی، هوافضا، ذخیره‌سازی گازهای سوختی نظیر پروپان و بوتان و در نهایت خاموش کردن آتش اشاره نمود.

نکات ایمنی در رابطه با سیلندرهای فولادی و آلومینیومی

یکی از نکاتی که پیش از کار با سیلندرهای فولادی و آلومینیومی باید به آن توجه داشت، رعایت کردن دستورالعمل‌های تدوین شده به هنگام استفاده از این محصولات است. این دستورالعمل‌ها حاوی نکاتی مهم به منظور پیشگیری از حادثه برای افرادی که به طور مستقیم یا غیرمستقیم با حمل‌و‌نقل، استفاده، جابجایی و بازرسی کپسول‌ها در ارتباط هستند، می‌باشند.  

نکات ایمنی با کپسول‌های گاز اشاره در بالا با دیگر انواع سیلندرهای گاز یکسان بوده و شامل مواردی از جمله خصوصیات محل نگهداری، ویژگی‌های ظاهری، توجه به نوع گاز ذخیره شده، تجهیزات ایمنی مورد نیاز به هنگام کار و وسایل جانبی مورد نیاز جهت استفاده از سیلندر می‌باشند.

قیمت و خرید کپسول آلومینیومی و فولادی

“بنیان گاز” یکی از واردکنندگان اصلی سیلندر از نوع فولادی با حجم‌های متفاوت در کشور می‌باشد، که محصولات این شرکت دارای بالاترین استاندارد بین‌المللی بوده و مطابق با متدهای روز دنیا تولید می‌شوند. این مجموعه آماده همکاری با شرکت‌ها و سازمان‌های مختلف به منظور تأمین سیلندر فولادی مورد نیاز آن‌ها با هزینه مقرون به صرفه می‌باشد.

عزیزانی که تمایل به خرید کپسول فولادی دارند می‌توانند با کارشناسان مجموعه تماس حاصل فرمایند، تا علاوه بر بهره‌مندی از مشاوره تخصصی رایگان در رابطه با این تجهیز از قیمت کپسول فولادی نیز مطلع گردند.

منابع

https://www.zxhpgas.com/news/gas-cylinders-aluminum-vs-steel/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *