شیلنگ جوشکاری

شیلنگ جوشکاری یکی از ابزارهای ضروری برای جوشکاری به‌شمار می‌آید. این وسیله می‌تواند راهی ایمن برای انتقال گازهای مختلف جوشکاری اعم از اکسیژن و استیلن را فراهم کند. شیلنگ در انواع مختلف قابل دسترس بوده، که هریک از آن‌ها برای انواع خاصی از جوشکاری قابل استفاده هستند. هم‌چنین، در رنگ‌های مختلف تولید شده، که از طریق آن می‌توانید نوع گاز انتقالی را به راحتی شناسایی کنید.

  • انواع شیلنگ جوشکاری

براساس جنس، به سه نوع لاستیکی، فلزی و پلاستیکی طبقه‌بندی می‌شوند.

  • پارامترهای مؤثر حین خرید شیلنگ جوشکاری

نوع گاز مورد استفاده، قطر، طول، فشار کاری، فشار انفجاری و دما

  • بهترین برند شیلنگ جوشکاری

شیلنگ جوشکاری کره‌ای از بهترین برندهای شیلنگ بوده، که به صورت تک قلو و دو قلو موجود است.

  • قیمت شیلنگ جوشکاری

جنس، کشور سازنده و هم‌چنین نرخ ارز از مهم‌ترین عوامل تأثیرگذار بر قیمت این ابزار پراستفاده جوشکاری هستند.

شیلنگ جوشکاری چیست و چه ویژگی های دارد؟

شیلنگ جوشکاری (Gas Welding Hose) ابزاری برای انتقال گازها به منظور جوشکاری می‌باشد. وظیفه اصلی این تجهیز، ارائه یک راه امن و راحت برای انتقال گازهای جوشکاری از مکانی به مکان دیگر است.

تفاوت شیلنگ های جوشکاری براساس جنس

انواع مختلفی از این وسیله در بازار موجود است، که هر یک برای هدفی خاص طراحی شده است. به عنوان مثال، لوله‌هایی برای مخازن اکسیژن و هم‌چنین شیلنگ‌هایی برای مخازن استیلن وجود دارند. یکی از نکاتی که پیش از خرید این محصول باید به آن توجه داشت سازگاری آن با نوع گازی است که مورد استفاده قرار می‌گیرد. در غیر این صورت، احتمال نشتی یا پارگی آن وجود دارد، که می‌تواند منجر به صدمات جدی شود.

براساس جنس، شیلنگ به سه نوع لاستیکی، فلزی و پلاستیکی طبقه‌بندی می‌شود. هریک از آن‌ها از مزایا و معایبی برخوردار هستند، که در انتخاب نوع محصول تأثیرگذار می‌باشند. در ادامه به توضیحات کاملی پیرامون هریک از انواع لوله جوشکاری و ویژگی و خصوصیات آن‌ها پرداخته می‌شود:

1

لاستیکی

به عنوان محبوب‌ترین نوع شیلنگ شناخته می‌شود. از جمله فواید استفاده از این مدل می‌توان به دوام بالا و هم‌چنین وزن سبک آن اشاره نمود. علاوه بر آن، جابجایی شیلنگ جوشکاری لاستیکی آسان است. در مقابل، از معایبی رنج می‌برند. گران‌قیمت بودن و عدم سازگاری با انواع مختلف گازها از جمله مهم‌ترین مشکلات پیش‌روی این نوع ابزار است. یکی از نکاتی که پیش از خرید آن بایستی توجه کرد این است که سازگاری لوله با نوع گاز بررسی شود.

2

فلزی

شیلنگ‌های فلزی نسبت به هم‌نوع لاستیکی خود محبوبیت کمتری دارند. در مقابل، از مزایایی برخوردار هستند، که می‌توان به دوام بیشتر و استفاده در دماهای بالاتر اشاره کرد. با این حال، وزن سنگین‌تری دارند و جابجایی آن‌ها دشوارتر است. شیلنگ‌های جوشکاری فلزی با انواع مختلف گازها ناسازگاری دارند.

3

پلاستیکی

شیلنگ‌های جوشکاری پلاستیکی سبک‌ترین و راحت‌ترین نوع برای جابجایی می‌باشند، اما کم‌دوام‌ترین نوع شیلنگ‌ شناخته می‌شوند. در مقایسه با انواع دیگر ارزان‌تر هستند. یکی از مواردی که در رابطه با کاربرد شیلنگ پلاستیکی باید به آن توجه نمود سازگاری آن با نوع گاز مورد استفاده است، زیرا این مدل با انواع مختلف گازها سازگار نیست.

سایزهای مختلف شیلنگ جوشکاری

سایزهای مختلفی از شیلنگ موجود می‌باشند، که مهم‌ترین آن‌ها سایزهای A، B، و C هستند. کاربرد هریک از آن‌ها متفاوت بوده، که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌شود:

سایز A

این مدل به طور معمول برای کارهای سبک نظیر سیستم‌های گرمایش، تهویه مطبوع (سرمایش) و هوارسانی که به عنوان سیستم‌های HVAC شناخته می‌شوند و هم‌چنین کارهای هنری و صنایع دستی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

سایز B

لوله با سایز B به‌عنوان معمول‌ترین و پراستفاده‌ترین نوع در صنعت بوده، که تقریباً %95 بازار را شامل می‌شود. این مدل به طور معمول برای جوشکاری اکسی-سوخت و هم‌چنین جوشکاری MIG و TIG که در آن‌ها گاز خنثی نقش اصلی را دارد مورد استفاده قرار می‌گیرد.

سایز C

این سایز مناسب برای مصارف سنگین نظیر برش‌کاری می‌باشد. دلیل استفاده از شیلنگ سایز C این است که با کمک آن می‌توان حجم زیادی گاز که مورد نیاز کاربردهای فوق است را فراهم کرد.

Technical specifications of welding hoses

مشخصات فنی شیلنگ های جوشکاری​

انتخاب بهترین نوع لوله جوشکاری مستلزم در نظر گرفتن فاکتورهایی می‌باشد، که از مهم‌ترین آن می‌توان موارد زیر را نام برد:

نوع گاز مورد استفاده

جوشکاری اکسی-سوخت و قوسی گاز تنگستن دو نوع اصلی جوشکاری و گازی به شمار می‌آیند. گازهای مختلفی به عنوان گاز محافظ در هریک از آن‌ها استفاده می‌شود، که در اکسی-سوخت به طور معمول مخلوطی از اکسیژن و سوخت (نظیر استیلن، پروپان و گاز طبیعی) و در جوشکاری قوسی گازهای خنثی (آرگون یا هلیوم) کاربرد دارند.

فشار انفجاری

فشار انفجاری درواقع مقداری فشاری است که شیلنگ می‌تواند تحمل کند بدون این‌که دچار انفجار شود، که عمده مدل‌های این محصول فشاری برابر psi 600 دارند. چک کردن این پارامتر قبل از خرید آن ضروری است تا از عواقب ناشی از منفجر شدن شیلنگ جلوگیری به عمل آید.

قطر

براساس سایز دستگاه جوشکاری، شیلنگ با قطرهای مختلف استفاده می‌شود، که از متداول‌ترین آن‌ها می‌توان 4/1، 8/3 و 2/1 اینچ نام برد.

فشارکاری

فشار کاری به‌عنوان مقداری فشاری که شیلنگ هنگام کارکرد می‌تواند آن را تحمل کند در نظر گرفته می‌شود، که برای عمده آن‌ها psi 200 می‌باشد. پیش از خرید این وسیله بهتر است فشار کاری آن را چک نموده تا از سازگاری آن با دستگاه جوشکاری اطمینان حاصل نمائید.

طول

یکی دیگر از پارامترهای مهم هنگام انتخاب نوع شیلنگ، طول آن است، که بین 1 فوت تا 100 فیت تغییر می‌کند. طول باید به اندازه‌ای باشد، که رسیدن آن به محل جوشکاری را تضمین کند و انتخاب طول‌های بلندتر مانع از انجام این کار می‌شود. از معمول‌ترین و پراستفاده‌ترین طول‌های شیلنگ، 10، 15 و 25 فیت می‌باشند.

دما

دما از دیگر عواملی می‌باشد که در انتخاب نوع مناسب شیلنگ تأثیر بسزایی دارد. درجه حرارت مناسب از آن جهت حائز اهمیت است که عملکرد صحیح وسیله را تضمین می‌کند. عمده شیلنگ‌های جوشکاری می‌توانند دمایی معادل 200 درجه فارنهایت را تحمل کنند.

شیلنگ جوشکاری کره ای

این وسیله یکی از اجزای مهم جوشکاری و برش‌کاری محسوب می‌شود. کاربرد شیلنگ، انتقال گازهای مختلفی نظیر اکسیژن و استیلن می‌باشد. به دو صورت تک قلو و دو قلو موجود بوده، که از شیلنگ دوقلو کره‌ای به طور عمده در جوشکاری که به دمای بالایی نیاز است استفاده می‌شود. یکی از مشخصه‌های این ابزار استفاده از مواد باکیفیت در تولید آن‌ها می‌باشد، که باعث دوام بالا و عملکرد طولانی مدت آن می‌شود. علاوه بر آن، در رنگ‌های مختلفی ساخته شده، که درواقع نوعی کدگذاری رنگی می‌باشد و شناسایی نوع گاز جریان یافته درون لوله را آسان می‌سازد. جدول زیر نشان دهنده رنگ‌های مختلف شیلنگ به همراه گاز مختص به آن می‌باشد.

چرا باید از شیلنگ جوشکاری مراقبت کرد؟

مراقبت از شیلنگ و وارسی منظم آن تأثیر چشمگیری در عملکرد صحیح و طولانی مدت این ابزار پرکاربرد جوشکاری دارد. از جمله نکات مهم در نگه‌داری شیلنگ جوشکاری عبارتند از:

  • وارسی این وسیله بایستی به طور منظم صورت گیرد.
  • هرگز از شیلنگ آسیب دیده و معیوب استفاده نکنید.
  • شیلنگ مورد استفاده می‌بایست متناسب با نوع گاز باشد.
  • تمامی احتیاط‌های لازم به هنگام استفاده از شیلنگ رعایت شود.
  • اتصال شیلنگ با دستگاه جوشکاری باید به طور صحیح انجام شده باشد.
  • اتصالات را چک کرده تا از عدم وجود هر گونه نشتی در این مکان‌ها اطمینان حاصل کنید.
  • شیلنگ را از نظر وجود هرگونه نشتی، ساییدگی، سوراخ شدگی، ترک خوردگی و پیچ خوردگی بررسی کنید.
  • پس از اتمام کار، شیلنگ را درون یک سیم‌پیچ بپیچید. برای انجام این کار از انتهای ابزار که به شعله وصل می‌شود شروع کنید.
  • جهت مراقبت از شیلنگ پس از انجام جوشکاری آن را درون یک محفظه نظیر جعبه یا سطل پلاستیکی قرار دهید. پیش از انجام این کار از تمیز و خشک بودن محفظه و هم‌چنین عدم وجود شی برنده که به وسیله آسیب می‌رساند مطمئن شوید.

قیمت و خرید شیلنگ جوشکاری

شیلنگ یکی از ابزار مهم و پرکاربرد در صنعت جوشکاری و برشکاری به شمار می‌آید، که برای انتقال گازهای مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد. این محصول از مواد مختلفی تولید می‌شود، که برحسب نیاز کاربر نوع خاصی از آن انتخاب می‌شود. یکی از بهترین و باکیفیت‌ترین لوله‌های جوشکاری موجود، نوع کره‌ای بوده، که با بهره‌مندی از تکنولوژی‌های روز دنیا تولید شده و از استحکام و انعطاف‌پذیری خوبی برخوردار است. از دیگر مزایای استفاده از این نوع ابزار می‌توان به هزینه مقرون‌به‌صرفه آن اشاره نمود. جهت استعلام قیمت شیلنگ جوشکاری می‌توان با کارشناسان مجموعه تماس حاصل نمود تا شما را از آخرین قیمت این تجهیز پراستفاده جوشکاری مطلع سازند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
برای دیدن نوشته هایی که دنبال آن هستید تایپ کنید.
Call Now Buttonتماس با کارشناسان فروش