مجله وودمارت

کپسول گاز اکسیژن چیست و چه کاربردی دارد؟
گاز اکسیژن

کپسول گاز اکسیژن

اکسیژن، عنصری حیاتی که در گروه 16 جدول تناوبی قرار دارد. این عنصر غیرفلزی تشکیل دهنده گاز اکسیژن O2 است، که به عنوان گازی ضروری برای ادامه حیات به شمار می‌آید. اکسیژن طی فرآیند تنفس توسط موجودات زنده جذب و به صورت گاز کربن دی اکسید به محیط خارج می‌شود. این گاز، بی رنگ، بی بو و بی مزه می‌باشد.

عنصر اکسیژن بیشترین فراوانی را در پوسته زمین دارد، که مقدار آن برابر با 46 درصد جرمی می باشد. علاوه بر پوسته زمین، این عنصر به صورت گاز در جو و آب دریا نیز وجود دارد، که مقادیر آن به ترتیب برابر با 21 درصد حجمی و 89 درصد وزنی می‌باشد. علاوه بر حالت خالص، این عنصر به صورت ترکیب نیز در طبیعت یافت می شود. ترکیب عنصر اکسیژن با فلزات و نافلزات در سنگ ها به دو صورت دیده می شود. حالت اول به صورت اکسید (اکسیدهای اسیدی (نظیر فسفر، آلومینیوم، گوگرد و کربن) یا بازی (آهن، منیزیم و کلسیم)) و در حالت دوم به صورت ترکیبات نمکی (ترکیباتی که از اکسیدهای اسیدی و همچنین بازی مثل سولفات‌ها، سیلیکات‌ها، کربنات‌ها، فسفات‌ها و آلومینات‌ها تشکیل شده‌اند) حضور دارند. با وجود اینکه عنصر اکسیژن به فراوانی در این ترکیبات جامد یافت می‌شود ولی جداسازی آن از این گونه ترکیبات مفید نیست، زیرا فرآیندی بسیار گران است. 

بسته به میزان تولید گاز اکسیژن، فرآیندهای مختلفی برای تولید این گاز استفاده می‌شود. تجزیه حرارتی نمک های خاص (شامل پتاسیم کلرات یا پتاسیم نیترات)، تجزیه حرارتی اکسیدهای فلزات سنگین، تجزیه حرارتی پروکسیدهای فلزی یا هیدروژن پروکسیدهای فلزی و الکترولیز آب از جمله روش‌هایی هستند که برای تولید اکسیژن در مقیاس آزمایشگاهی استفاده می‌شوند. گاز اکسیژن در مقیاس بالا از طریق تقطیر جزئی هوای مایع تهیه می‌شود. از میان اجزای اصلی هوا، اکسیژن بالاترین نقطه جوش را دارد، بنابراین نسبت به نیتروژن و آرگون فرارّیت کمتری دارد. زمانی که گاز فشرده منبسط می‌شود، خنک شده و تبدیل به مایع می‌گردد.

همانند انواع دیگر گازها، استفاده از گاز اکسیژن مستلزم ذخیره‌سازی آن در مخزن‌هایی می‌باشد. برای این منظور، این گاز با فشار زیاد درون سیلندر‌هایی با حجم‌های مختلف نگه‌داری می‌شود، که حمل و نقل آن را آسان می‌کند. در ادامه، به موضوعات مختلفی پیرامون کپسول گاز اکسیژن پرداخته می‌شود.

مشاوره رایگان تلفنی با بنیان گاز

در سریعترین زمان ممکن با شماره 66760244

...

ویژگی ها و ارزش های ما

بنیان گاز به منظور حفظ ارزش های سازمانی اولویت و وظیفه خود را جلب رضایت مشتریان دانسته است، ما با بهره‌گیری از تکنولوژی روز به ارائه خدمات ارزنده فروش محصولات و تامین قطعات یدکی محصولات تحت پوشش می پردازیم.

مشاوره رایگان

تحویل فوری

نصب و راه اندازی

آموزش

تعمیرات

کپسول اکسیژن

مشخصات کپسول اکسیژن

کپسول‌های اکسیژنی که مورد استفاده قرار می‌گیرند دارای مشخصاتی نظیر حجم، جنس و درصد خلوص می‌باشند. جنس سیلندرهای اکسیژن آلیاژی از فولاد و یا آلومینیوم است. این محصول در حجم‌های مختلفی تولید می‌شود، که از مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به حجم‌های 5، 10، 20، 40 و 50 لیتری اشاره نمود. خلوص گاز اکسیژن از ویژگی‌های مهم این گاز است. این گاز با درجه خلوص متفاوتی عرضه می‌شود. گاز O2 با درجه خلوص %9999/99 (گرید 6) و %999/99 (گرید 5) به طور معمول دارای کاربردهای آزمایشگاهی و پزشکی دارند. گاز با درجه خلوص %9/99 (گرید 4) بیشتر در صنعت مورد استفاده قرار می‌گیرد.

انواع کپسول اکسیژن

کپسول‌های اکسیژن از فولاد یا آلومینیوم ساخته می‌شوند. حجم‌های مختلفی از این محصول موجود است، که کاربردهای مختلفی دارند. کوچک‌ترین اندازه کپسول گاز اکسیژن، 1 لیتری می‌باشد، که به راحتی قابل حمل می‌باشد. از این نوع سیلندر می‌توان در حوزه پزشکی و هم‌چنین توسط کوهنوردان به هنگام بالا رفتن از کوه استفاده کرد. سیلندر 2 لیتری نمونه‌ای دیگر از کپسول گاز اکسیژن است، که رنگ آن سفید بوده و از جنس آلومینیوم است. این کپسول جهت مصارف پزشکی استفاده می‌شود.

کپسول 5 لیتری نسبت به 2 لیتری از قابلیت حمل و نقل کمتری برخوردار است، که کاربرد آن در وسایل نقلیه و حوزه پزشکی است. فراوان‌ترین نمونه کپسول اکسیژن، 10 لیتری است، که در دو نوع فولادی و آلومینیومی تولید می‌شود. تحمل فشار بالا و استحکام فوق‌العاده از ویژگی‌های این محصول است. سیلندر گاز اکسیژن 10 لیتری دارای کاربردهای صنعتی و پزشکی می‌باشد. از سیلندرها با حجم‌های بالاتری برای ذخیره‌سازی گاز استفاده می‌شود، که از مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به کپسول‌های گاز اکسیژن 20 لیتری، 40 لیتری و 50 لیتری اشاره نمود.

کاربرد کپسول اکسیژن

گاز اکسیژن دارای کاربردهای گسترده‌ای می‌باشد. در حوزه پزشکی از این گاز جهت اکسیژن‌رسانی به بیمارانی که مشکل تنفسی دارند استفاده می‌شود. از دیگر موارد استفاده از گاز O2، اکسیژن‌درمانی برخی از بیماری‌ها نظیر آمفیزم Emphysema، ذات‌الریه، کرونا، برخی از اختلالات قلبی (نارسایی احتقانی قلب) و برخی اختلالات که باعث افزایش فشار شریان ریوی می‌شوند، می‌باشند.

در بخش صنعتی، بخش عمده این گاز (نزدیک به 55 درصد) در ذوب سنگ آهن به فولاد استفاده می‌شود. در این فرآیند، گاز اکسیژن از طریق لنس Lance فشار بالا به آهن مذاب تزریق شده که ناخالصی‌های گوگرد و کربن نظیر گوگرد دی اکسید (SO2) و کربن دی اکسید (CO2) را حذف می‌کند. این واکنش به صورت گرمازا بوده و دما تا 1700 درجه سانتی‌گراد افزایش می‌یابد.

بخش دیگری از اکسیژن تولیدی تجاری (نزدیک به 25 درصد) در صنایع شیمیایی مورد استفاده قرار می‌گیرند. جهت ایجاد اتیلن اکسید، اتیلن با گاز O2  وارد واکنش شده که محصول تولیدی در نهایت به اتیلن گلیکول تبدیل می‌شود. این ماده به عنوان یک ماده اولیه جهت تولید بسیاری از محصولات نظیر پلیمرهای ضدیخ و پلی استر (پیش‌سازهای بسیاری از پلاستیک ها و پارچه ها) کاربرد دارد. از دیگر مصارف صنعتی گاز اکسیژن، جهت برش و جوشکاری فلزات، به عنوان اکسیدکننده در سوخت موشک و تصفیه آب می‌باشند. گاز در جوشکاری اکسی استیلن نیز کاربرد دارد، که در این فرآیند استیلن با گاز O2 به منظور تولید شعله بسیار داغ سوزانده می‌شود.

استفاده از گاز اکسیژن به حوزه پزشکی و صنعتی محدود نمی‌شود، و این گاز توسط فضانوردان، غواصان، کوه نوردان و ورزشکاران حرفه ای نیز مورد استفاده قرار می‌گیرند.

تفاوت ها

تفاوت کپسول اکسیژن با ...

تفاوت کپسول هوا و اکسیژن

سیلندر گاز اکسیژن و هوا تفاوت‌هایی در شکل ظاهری دارند. رنگ کپسول هوا در مقیاس آزمایشگاهی طوسی با گلوئی مشکی و در مقیاس صنعتی مشکی با گلئوی سبز می‌باشد. سیلندرهای گاز اکسیژن در مقیاس آزمایشگاهی به طور معمول به رنگ سفید می‌باشند. کاربرد کپسول گاز اکسیژن بیشتر از سیلندر هوا می‌باشد و از آن در صنعت، پزشکی و مراکز تحقیقاتی و آزمایشگاهی استفاده می‌شود.

تفاوت کپسول اکسیژن ایرانی و چینی

کپسول‌های گاز اکسیژن که امروزه در کشور عرضه می‌شوند به طور معمول به صورت ایرانی و چینی می‌باشند. این دو مدل سیلندر تفاوت چندانی با یکدیگر ندارند و از کیفیت فوق‌العاده‌ای برخوردار هستند. هم‌چنین، قیمت مقرون به صرفه‌ای نسبت به نمونه اروپایی دارند.

تفاوت کپسول های گاز ایرانی و چینی

تفاوت کپسول اکسیژن پزشکی و صنعتی

مهم‌ترین تفاوت کپسول اکسیژن پزشکی و صنعتی، درجه خلوص آن‌ها می‌باشد. سیلندرهای گاز O2 به دلیل این‌که برای درمان‌های پزشکی نظیر اکسیژن‌رسانی به بیماران استفاده می‌شود درجه خلوص بسیار بالاتری (مقدار ناخالصی موجود در گاز بسیار کمتر) نسبت به گازهای صنعتی دارند.

فرق کپسول اکسیژن با CO2

اولین تفاوت کپسول گاز O2 و کربن‌دی‌اکسید CO2  ظاهر آن‌ها می‌باشد. از رنگ سفید برای سیلندر گاز اکسیژن در مقیاس آزمایشگاهی استفاده می‌شود. در مقابل، بدنه سیلندر گاز ‌دی اکسیدکربن به رنگ خاکستری است. از دیگر تفاوت‌های این دو سیلندر، کاربرد آن‌هاست. از کپسول گاز CO2  جهت گازدار کردن نوشیدنی‌ها و هم‌چنین خنثی‌سازی ترکیبات شیمیایی استفاده می‌شود.

خرید کپسول گاز اکسیژن

"بنیان گاز" یکی از فروشگاه های فعال در زمینه تأمین و عرضه انواع مختلف گازهای طبی و صنعتی شناخته می‌شود، که یکی از فعالیت‌های مهم این مجموعه فروش کپسول‌های گاز اکسیژن است. سیلندرهای گاز در حجم‌های مختلف موجود می‌باشند. هم‌چنین، دارای درجه خلوص متفاوتی بوده و آن‌ها را برای مصارف مختلف نظیر صنعتی، طبی و آزمایشگاهی مناسب می‌سازد. علاوه بر این محصول، این فروشگاه ها در زمینه فروش لوازم جانبی سیلندر گاز اکسیژن نظیر رگلاتور نیز فعالیت دارد. در صورت تمایل به خرید کپسول گاز اکسیژن می‌توانید با همکاران ما تماس حاصل نمود، تا این عزیزان شما را از اطلاعات بیشتر در رابطه با محصول و هم‌چنین قیمت آن بهره‌مند سازند.

هزینه کپسول گاز اکسیژن

قیمت کپسول گاز اکسیژن

کپسول‌های گاز اکسیژن که در اختیار مصرف کنندگان قرار می‌گیرد به صورت وارداتی یا تولید کشور می‌باشند. قیمت این محصول به عوامل مختلفی نظیر حجم و درجه خلوص گاز بستگی دارد. کیفیت و قیمت از مهم‌ترین پارامترهایی هستند، که پیش از خرید می‌بایست به آن توجه داشت. "بنیان گاز" یکی از معتبرترین و شناخته‌شده‌ترین فروشگاه ها در زمینه تأمین و عرضه سیلندرهای گاز اکسیژن بوده، که محصولات خود را با بالاترین کیفیت و نازل‌ترین قیمت به فروش خریداران محترم می‌رساند.‌ به دلیل نوسانات نرخ ارز و بروزرسانی قیمت سیلندر تقاضا می‌گردد با کارشناسان مجموعه تماس حاصل نموده تا این عزیزان شما را از قیمت کپسول گاز اکسیژن آگاه سازند.

سوالات متداول

هر آنچه که نیاز دارید در خصوص کپسول گاز اکسیژن بدانید می توانید از ما بپرسید تا کارشناسان ما در کوتاهترین زمان ممکن پاسخ گویی شما باشند.

تمامی کپسول‌های اکسیژن به صورت یک بار مصرف نبوده و نمونه‌ای از آن‌ها نیز وجود دارد که قابل شارژ کردن می‌باشند. نمونه یک بار مصرف قابلیت شارژ و استفاده مجدد را نداشته و انجام این کار می‌تواند خطرات جدی برای فرد به دنبال داشته باشد.

کپسول اکسیژن از جنس فولاد یا آلومینیوم تولید می‌شوند. مکانی که برای این محصول در نظر گرفته می‌شود بایستی خشک و فاقد رطوبت بوده و سیلندر را باید به دور از کپسول گاز اشتعال‌پذیر، نور مستقیم خورشید، منبع حرارتی، شعله، جرقه و مدارات الکتریکی نگه‌داری کرد.

کپسول‌های گاز به دو صورت یکپارچه و جوشی دیده می‌شوند. حالت اول که با نام “بدون درز” نیز شناخته می‌شود به طور معمول برای نگه‌داری گازها با فشار بالا نظیر گاز اکسیژن کاربرد دارد. در مقابل، کاربرد سیلندر جوشی یا درزدار برای ذخیره‌سازی گاز با فشار پایین مثل کربن‌دی‌اکسید می‌باشد.

کپسول‌های گاز اکسیژن که در کشور مورد استفاده قرار می‌گیرند، مدل ایرانی و چینی هستند، که دارای مصارف خانگی، صنعتی، آزمایشگاهی و طبی دارند. هر دو مدل از کیفیت بسیار بالا و قیمت بسیار مناسبی برخوردار هستند.

استفاده از کپسول‌ اکسیژن نیازمند رعایت کردن نکاتی می‌باشد، که از مهم‌ترین آن‌ها عدم وارد کردن ضربه به سیلندر، نگه‌داری آن به صورت عمودی و به دور از گازهای منفجره و اشتعال‌پذیر و درج اطلاعات مهم نظیر سال تولید، وزن، حجم، برند و کشور تولید کننده بر روی بدنه سیلندر می‌باشند.

گاز اکسیژن نسبت به هوا از خاصیت اکسیدکنندگی قوی‌تری آن برخوردار است، از این رو تولید شعله با دمای بالاتری می‌کند. این گاز برای برش و جوش فلزات قابل استفاده می‌باشد. برای انجام این کار توصیه می‌شود از کپسول اکسیژن با گرید صنعتی استفاده شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای دیدن نوشته هایی که دنبال آن هستید تایپ کنید.